Projecten

Zonnecarport Nienoord

ZonVoorIedereen heeft een haalbaarheidsstudie uitgevoerd om een tweede zonnecarport in het Westerkwartier te realiseren.

De onderzoeksvraag vanuit de gemeente was:

‘Leent de parkeerruimtes van Landgoed Nienoord zich voor een zonnecarport, geëxploiteerd door een energiecoöperatie, waarbij er voldoende (financiële) ruimte is om minima te laten profiteren van de opbrengsten?’

Er is een inventariserend onderzoek uitgevoerd, gericht op de randvoorwaarden voor het realiseren van zonnecarport, te weten: de ruimtelijke, de technische en de financiële haalbaarheid.

Uit de studie bleek dat met de gekozen uitgangspunten het financieel niet haalbaar was een zonnecarport te realiseren voor minima. ZonVoorIedereen heeft dan ook alleen een haalbaarheidsstudie opgeleverd aan het college van B&W.

Locatie

Landgoed Nienoord

Periode

2022

Opdrachtgever

Gemeente Westerkwartier

Energiecoöperatie

Nvt

Opbrengsten

Nvt

Er is nog veel meer zon voor iedereen

OOK ZON PROJECT?

Meer weten?

Elk project is uiteindelijk maatwerk. Graag drinken we een kop koffie en bespreken we jullie project met als doel om erachter te komen of we bij elkaar zouden kunnen passen.

Dit is natuurlijk vrijblijvend, we vinden dat leuk en zijn naar elk verhaal benieuwd! Stuur ons gewoon een berichtje en we nemen contact op!.