OVER ONS

Gespecialiseerd in 100% lokale opwek

100% voor iedereen

De oprichters en vaste gezichten van ZonVoorIedereen zijn Simon Visbeek en Maarten Bakker. Samen bijna 20 jaar actief in de (coöperatieve) energietransitie.

Simon, opgeleid als fiscaal jurist bij Deloitte en Bentacera, startte in 2014 met adviesbureau ECoop, gericht op de ondersteuning van coöperaties bij het realiseren van zonnedaken. Na het realiseren van meer dan 75 zonnedaken en enkele zonneparken in Noord-Nederland heeft hij zich verder toegelegd op het adviseren van gemeenten & energiecoöperaties bij het realiseren van complexere en grotere projecten.

Maarten, opgeleid als psycholoog en bedrijfskundige, startte in 2012 bij netbeheerder Enexis en werkte in diverse rollen als projectleider en leidinggevende. Vanaf 2017 stapte hij over naar Buurkracht waar hij onder in de landelijke Participatiecoalitie zat en in diverse gemeenten met energiecoöperaties en burgerinitiatieven werkte aan het succesvol aardgasvrij(er) maken van wijken. Vanaf 2019 is maarten zich daarnaast steeds meer gaan toeleggen op het ondersteunen van coöperaties en gemeenten bij lokale opwekprojecten.

Simon en Maarten leerden elkaar goed kennen tijdens de realisatie van een gezamenlijk project waarbij maatschappelijk rendement het uitgangspunt was. Beide vonden zij meerdere doelen combineren normaal en deelden ze de visie op professionalisering van burgerinitiatieven en de samenwerking met hun gemeenten. Nadat zij samen het concept ZonVoorMinima bedacht hadden besloten ze ZonVoorIedereen op te richten om hun kennis en ervaring in te zetten om zo meer projecten ‘voor iedereen’ te maken.

Simon treedt binnen het team van ZonVoorIedereen op als van expert op het gebied van juridische, fiscale en financiële onderwerpen.Maarten treedt als proces- en projectleider. Naast de vaste gezichten werkt ZonVoorIedereen samen met partners voor de inbreng van specifieke expertise .

 

 

SIMON VISBEEK

Simon treedt op als specialist voor alle juridische, fiscale en financiële aspecten van projecten.

Simon woont in Stiens (FR), samen met zijn vriendin en zijn twee zoontjes. Hij loopt hard, is als fractiemedewerker ook  politiek actief in Leeuwarden en houdt van lange avonden met vrienden.

MAARTEN BAKKER

Maarten treedt op als proces- en projectleider bij projecten. Naast brede kennis van de energietransitie is zijn specialiteit ‘de mens- en organisatie’-kant van projecten.

Maarten woont in Zwolle, samen met Christine en zijn twee dochters. Hij loopt graag hard, houdt van woordgrapjes en goede koffie met familie en vrienden.